Chcę się z Wami podzielić kilkoma trickami, które sprawią, że przygotowane przez Was potrawy będą smaczniejsze. Dziś zajmiemy się kurczakiem, wątróbką, duszoną kapustą i zupą.

Kurczak
Będzie miał bardziej chrupiącą skórkę i ładny kolor, jeżeli przed włożeniem do piekarnika posmarujemy go gęstą śmietaną wymieszaną z ostrą lub słodką (wg. uznania) sypką papryką.
Wątróbka
Stanie się bardziej smakowita, jeżeli przed smażeniem włożymy ją na dwie godziny do pikantnego soku pomidorowego. Sposobem na to aby była delikatniejsza jest moczenie jej przez godzinę w soku z marchwi lub w mleku.
Duszona kapusta
Będzie gęstsza i nabierze wspaniałego smaku, jeżeli pod koniec gotowania zamiast zasmażki dodamy do niej opakowanie zupy grochowej w proszku. Zupę trzeba oczywiście wcześniej rozpuścić w małej ilości wody.
Zupa
Będzie miała wyrazistszy smak i będzie gęstsza gdy pod koniec gotowania wrzucimy do garnka jeden lub dwa trójkąciki ostrzejszego topionego sera i poczekamy aż się rozpuszczą.